FUN4LIFE is onze hobby, geld inzamelen voor de ROPARUN is onze uitdaging

Het doel
De Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld: het is een unieke hardloopwedstrijd met een even uniek doel. In de eerste plaats doen we het voor hen die lijden aan een ongeneeslijke ziekte. Wat ooit begonnen is als een weddenschap is nu een jaarlijkse stimulans voor deze mensen. Zoals de Stichting het zelf zeer passend omschrijft: "trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". Die zin heeft ons zeer gegrepen en enthousiast gemaakt om als het Fun4Life team voor de twaalfde keer mee te doen aan de Roparun in 2018.

De loop
Roparun is de afkorting van ROtterdam-PArijs-RUN. Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld; het parcours is ongeveer 530 kilometer lang. Sinds 1992 liep de route vanaf de Coolsingel in waterstad Rotterdam naar de omgeving van het vliegveld Le Bourget in lichtstad Parijs, maar in 2004 ging voor de allereerste keer de route andersom, van Parijs naar Rotterdam! Vanaf 2011 kunnen teams ook vanuit Hamburg naar Rotterdam lopen, 570 kilometer. Een nieuwe route om meer teams de kans te geven deel te nemen en geld op te brengen voor het goede doel.
Inmiddels is het team 6 maal vanuit Parijs gestart en 5 maal vanuit Hamburg.
In 2018 starten we weer in Parijs.

De Stichting Roparun heeft een werkelijk uniek evenement opgezet dat jaarlijks heel veel geld daar brengt waar het hard nodig is. Dat wordt opgebracht door een even unieke prestatie, de hardloopwedstrijd van Parijs naar Rotterdam en dat vraagt een behoorlijke organisatie. Naast de 8 lopers staan er nog zo'n 16 enthousiastelingen klaar om het die 8 lopers mogelijk te maken die prestatie neer te zetten. Zij hebben op hun beurt weer veel materiaal nodig.

Klik hier voor de doelen van de RopaRun voor 2018

Roparun 2018 start over

0dagen
0uur
0minuten
0seconden
Bron: Stichting Roparun www.roparun.nl

Onze sponsors